lördag 20 september 2014

Förberedelser

Nu krymper dagarna snabbt samman inför vår resa och på tv och radio hör vi att det ska bli kallare, ja kanske frost till och med. Tur man inte bor i norra Sverige för där räknar man med flera dm snö :(
Vi hade förra veckan takläggare här, det var dags för byte av taket.   
Vi upptäckte i våras att det hade läckte in vatten, så taket var i stort behov av nytt tegel och reparation av fuktskadorna.


Hela huset omringat av ställningar.


Ingemar fick hjälpa till med att måla alla vindskivor.


Nu är taket och vindskivorna bytt och vi kan känna oss lugna för fuktskador igen.


I torsdags fick vi jättetrevligt besök av husbilskompisar från Skåne, alltid lika kul att träffas, även om jag var dunderförkyld med en hopplös hosta. Hoppas nu bara att jag inte smittat ner dem.


Mathias och Ingemar passade på att plockade upp bryggan i det fina vädret.
 Trädgårdsmöblerna inställda.


Vi fortsätter nu att göra klart för vintern. Alla pelargoner intagna och rensade och står nu i mörk och sval källare för vinterförvaring.


Förra helgen plockade vi mossa och lingonris till balkonglådorna. Den här gången blev det inte någon ljung inköpt, så det får duga med det som skogen kunde ge.


Rabatternas Tagetes-plantor står i full blom och får så göra en vecka till innan vi river upp allt. Sen ska lite lökar ner i jorden, för att vi ska få lite vårblommor när vi kommer hem igen.


Det har varit lite dåligt med orken under veckan, men nu tror jag jag är på väg åt rätt håll med tillfrisknandet. 
Äppelträden ska klippas och buskar beskäras. 
Nästa vecka ska vi installera en fast gasoltank så vi kan tanka på LPG stationer.
 Vi närmar oss avresedagen :)


10 kommentarer:

  1. Det låter som ni inte vet hur fort ni ska få komma iväg. Jag ser lika mycket fram emot nya resmål som ni......fast framför datorn då :)

    SvaraRadera
  2. Oj vad ni har jobbat på med både tak och trädgård. Förstår att det känns bra och tryggt nu när ni ger er iväg. Vem vet vi kanske ses på vägen
    Kram

    SvaraRadera
  3. Vilket jobb ni har hos er. Allt från takläggning till planteringar:)...Hoppas du blir bättre innan ni åker på er semester resa, och att Ingemar inte hinner åka dit på dina baciller.-)) Här uppe i Norr räcker det inte med några dm snö....inte hos oss ialla fall. Det blir nog några meter istället. Men det är härligt det med. Speciellt när vi slipper skotta snön i vinter:-)) haha. Kram o krya på dej.

    SvaraRadera
  4. Så fint og trivelig dere har det hjemme! Og så masse jobb med å gjøre det klart for vinteren! Kan tenke meg at dere ser stort fram til å tilbringe vinteren i sørligere strøk :)

    SvaraRadera
  5. Oj vad ni jobbat, men så fint det blir när det blir klart! Det är ju mycket att tänka på när ni ska lämna hus och trädgård under så pass lång tid.
    Fortsätt krya på dej!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Vi gjorde samma resa med taket förra hösten, samt målning av hela fasaden. Det är inga små jobb precis, men så skönt när det är klart.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Målning, byte av söderväggen samt grunden ska göras nästa sommar.

      Radera
  7. Oj vad jobb ni har. Känns skönt att bo i bostadsrätt. Tycker ändå det är en del att förbereda. Elisabeth

    SvaraRadera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera