fredag 14 mars 2014

Aguilas till Alcazares

Innan vi ska fara vidare tog vi en kort promenad . Vi har sett många komma på sina cyklar och trampat upp för backarna. Några har promenerat och nu var det vår tur att ta oss en titt från lite högre höjder. Lite gula blommor lyste här och där, blomman påminde om vår renfana men mycket mindre. 


 Vackert gräs men sina plymer växte här, det är väldigt torrt i marken så hur något kan växa förstår man inte. 


Helt plötsligt hittar vi trappor. Nu blev det många frågor i huvudet....hade de tänkt bygga något här eller hade det varit byggnader som var rivna?


Trapporna hade använts av cyklisterna antingen upp, men snarare ned eftersom det var mycket grus i trappan.


Några på vandring upp, vi/jag avstod....man ska ju ned också :(


Ingemar tog sig lite längre upp och kunde fota utsikten mot bilarna....kan ni se mig vilande på en av trappstolparna? :)
Hade gärna gått ända upp om jag vetat vilken utsikt det var :)


Det är en gråmulen dag och vi beslöt oss för att åka vidare. Toan behöver tömmas och vi har dåligt med vatten. I Cartagena finns en ställplats med tömning och vatten så den siktar vi in oss på.
Vårskörden av sallad och kål har börjat och på fälten är de i full gång.


Även nu klättrar vägen upp över bergsknallarna och vi får en fin utsikt tillbaka mot Cabo Cope, den udde vi stod nära fast på andra sidan.


Vi ser inga vägar ner mot vattnet, men ändå har någon hittat en topp att bygga ett hus på även här. Inga grannar, som stör dom :)


Så kommer vi över bergsknallen på krokig väg och så har vi hela landskapet framför oss och längst bort någonstans ligger Cartagena. Det vita i bilden är naturligtvis alla växthus.


Även på andra sidan skördas det salladshuvuden.


Efter tömning och påfyllning av vatten fortsatte vi mot Los Alcazares och den plats nära marknaden, som är på lördag. Första gången vi hittade den här platsen, så fanns här knappt några bilar och jag antecknade att den kunde vara lämplig för övernattning. Förra året fanns här ett 15 tal bilar i år är det nog fyrdubbelt, kanske till och med mer :)


Det finns en flygplats, San Javier Airport i närheten och den används mycket av bl a militären, tror vi. På kvällen tränades start och landning i mörker, vi räknade till över 40-50 landningar och när de går in för landning, så är de strax ovanför våra huvuden.....ingen idé att lägga sig innan de flugit färdigt, vilket tog ca 2 timmar fram till kl 24.00  :) Här stannar vi tills på lördag då det är marknad alldeles intill där vi står. N37 45 42 W00 49 48

5 kommentarer:

  1. Ta det lugnt!

    I Skåne har vi regn och blåst just nu!

    Trevlig helg o
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja ni hittar många fina ställen att stå på efter kusten med många husbilar!!
    Och visst är ju det bra,vi gillar ej heller campingar!!

    Ha det så gott på er fortsatta färd......

    SvaraRadera
  3. Det ser verkligen ut som en mysig plats på stranden, egen sandstrand hihi.
    Oj så mycket folk som skördar på åkrarna.
    Håller med Lennart, ha ingen brådska hem, det ska komma snö i helgen!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Är det marknaden som är vid bron i Alcazares? Eller har ni hittat en annan marknad? I natt var det minus grader och nu i kväll regnar det, inget att komma hem till. Men jag har planterat blommor i krukor, måste nog ta in dem i kväll om jag skall ha några kvar.....därefter väntar omplantering av perlargonerna. Längtar du hem?

    Kram

    SvaraRadera
  5. Ja här hemma kan man nog bara skörda isbergssallad idag:-) Vackra bilder!

    SvaraRadera