onsdag 5 februari 2014

Konst och strandpromenad

När man kommer in på Camping Atlantic Immouranne så slås man av att de många färgglada små hus. Nog måste de ha en konstnär här på campingen.  Redan förra året såg vi hur de målade och fixade, här kan du se mer målningar. 



Vi hade en lugn dag igår och hälsade på hos husbilskompisar, som hade fått plats inne på campingen, för att byta lite koordinater. Ni ska veta att det nu är fullt på alla campingar så vi blir hänvisade till att fricampa. Massor med hundar, som inte har någon ägare, söker runt för att försöka hitta lite mat. Några förbarmar sig över dem och ställer ut vatten och lite rester, problemet är att då blir man inte av med dem, då stannar de i hopp om att få mer mat.


I morse tyckte Ingemar att vi skulle ut och gå på stranden.


Högvattnet har åter dragit sig tillbaka och blottar lavastenar, dessa syns knappt när det är högvatten.


Ser ni att vattnet lämnar ett hjärta efter sig?


Himmel, hav och strand....horisonten syns knappt. Och i lavastenen kan man nästan se figurer.


Motion är bra, men inte för mina knän :(
På e m tog vi oss till slaktaren som ligger på andra sidan av vägen. Vi hade hört om honom och nu var det dags för ett besök. Här kan man köpa fläskkotletter, patéer, korv mm. Självklart köpte vi både kotletter och paté.


Sedan fortsatte vi mot nästa fricamping några km mot norr. Här står flera hundra husbilar. Även här stod vi förra året. Hit kommer alla typer av försäljare.


 Det började dra in en dimma och vi såg inte byn Taghazoute.


Nu stannar vi här till i morgon torsdag sedan drar vi upp mot Sidi Kaouki och  campingen, som vi hoppas har en plats åt oss.
Temperaturen idag ca + 20 gr.




3 kommentarer:

  1. Bilden "Himmel, hav o sand".. Så härlig när jag tittar ut o det är grått...
    Ha de kanon!
    /Thomas

    SvaraRadera
  2. Men wow vilka fina målningar:) Lösa hundar är inget jag gillar. Jag är rädd för dom istället. Kul med hjärtat i sanden på stranden. Det är tungt att gå på sand när man har problem med knän o höfter. Förstår dej. Men ojj vad jag blir avundsjuk när jag läser hur ni har det. Men det är nog för att du/ni är så bra på att skriva och visa bilder. Längtar jättemycket efter värme. Speciellt när kroppen skriker av värk. Måste tacka för fint bloggande. Är glad att jag hittat till er. Man får ju vara med på resan:-) haha. Kram fr snöigt Piteå

    SvaraRadera