måndag 6 januari 2014

Marknad i 2 dagar i Sidi Ifni

Lördag den 4/1 och söndag den 5/1
Någon sol når inte fram över bergskrönet förrän klockan är runt 11.00 men vi hade tänkt ta en promenad in i Sidi Ifni och kolla marknaden.
Många trappor att ta sig upp för, men det går bra och vi kan se campingen här ifrån.




Fortsätter in mot centrum och kommer rakt på marknaden som nyss har börjat. Det första vi möter är kycklingar i alla färger. Man kan ju undra hur de gjort för att färga dem?





Vi köper lite frukt, grönsaker, ägg samt nybakad Kesra, det runda brödet, som är mycket gott och säljs överallt.



Mycket på marknaden är begagnat, men det finns även nyproducerade kläder, typiskt europeiska, även en del från berberna (folket från bergen)




Återvinning :)



Nästan alla grönsaker ligger på marken och man får plocka själv vad man ska ha.




Vill man vara säker på att köttet är färskt, 
så kan man få hönan eller kalkonen slaktad på plats.




Berberna har många färger i sina mattor. 


Antik eller?? Marockanskt te kokas så här.


Idag är många lediga och det märks nere vid stranden. Där finns familjer, fiskare och ungdomar som sparkar boll.Hur de i övrigt har det med skolledighet och helger har vi inte riktigt fått klart för oss.



Ingemar får syn på en falk eller om det är en hök, 
svårt att avgöra från vår bok.
Den satt länge i klippskrevan ovanför campingen.


Vi går tillbaka till husbilen och njuter av solen en stund till, termometern visar på + 21. Vi har haft varmt på kvällarna och även på natten. När vi nu åker in mot bergen kommer det nog bli fler kalla nätter, som tur är värmer solen ganska bra under dagen.
I morgon åker vi mot nya okända mål.


8 kommentarer:

  1. Ja.. det skulle jag också vilja veta. Hur har de färgat kycklingarna.... Bra att få slaktat på plats så köttet inte förstörs i värmen. Kramar

    SvaraRadera
  2. Det var en annorlunda marknad...med allt på marken. Lite annars än dom marknader vi är vana vid:) Vilka söta kycklingar:)) Jag skulle nog köpt på mig några mattor också..om jag var där. Ha det fortsatt bra. Kram

    SvaraRadera
  3. Tack för att få följa med på den marknaden, det var kul.
    Färgade kycklingar, på håll och utan brillor kunde dom varit gjorda i marsipan! Var dom sprejade eller hade dom druckit färgat vatten hihi Söta ser dom i alla fall ut men men Vilket lass med halmbalar! det var enormt.
    Kram

    SvaraRadera
  4. det var fine fargede kyllinger .skulle hvist hvordan dem gjør det.Blir spennende å se hvor dere tar vegen henne.ser frem i mot neste innlegg

    SvaraRadera
  5. Det såg ut att vara snälla trappsteg ändå.......jag skulle nog bli vegetarian hellre än att köpa kött därifrån.

    SvaraRadera
  6. Vilken härlig trappa upp med det vackra räcket och den fina utsikten. Marknader är alltid kul... fina bilder! Bra med slakt på plats, då vet man att köttet är färskt... såg det i Tunisien också när vi var där för många år sedan...
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Ser fint ut där ni är och lagom varmt också.

    Googlade på färgade kycklingar och fann på detta svar.

    Man sprutar i ett färgämne i ägget under kycklingens fosterutveckling så att fostret färgas.

    Kan vara en förklaring kanske.




    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Lasse N för upplysningen. Nätet är det inte alltid så lätt att komma åt så har inte kunnat läsa förrän nu.

      Radera