lördag 30 mars 2013

Långfredagen med underhållning


Idag är det varmt, säkert den varmaste långfredagen jag någonsin varit med om. Torgny hade sett att det skulle finnas en cach i närheten och det passade ju bra för jag var sugen på en promenad.


Nära en cykelbana var ledtråden och med gps-koordinater så kom vi rätt.


Efter lite sökande hittade vi den och kunde skriva i våra namn. Tidigare cach-sökande hade ju inte lett till några resultat, men nu var vi glada att få logga en funnen cach.


Promenaden blev ca 4 km och det kändes lite i benen när vi kom hem igen. Nu var det dags att förbereda grejerna till paelllan. 


Färdigt... bara att sätta sig och äta.


Lagom till maten fick vi underhållning, det var en engelsman, en tysk och en holländare, som underhöll oss med sång och musik.


Det blev även lite danssteg i gruset och allsång.



Många kom och lyssnade, även ställplatsens trevliga värdinna Trini.


Vädret har idag varit lite växlande molnighet, men varmt +25gr och vi satt ute till kl 22 och då var det fortfarande +20gr.

Citronlunden i Murcia

Torsdag den 28/3

Vaknade med strålande sol och en varm morgon. Ingemar satt en stund i solen och jag brottades med datorproblem. Vi hade bestämt med våra kompisar från Marocko-resan att träffas på stpl utanför Murcia. Landskapet är rikt på apelsinlundar men ganska platt, men i horisonten finns lite berg. 


Vi åker in åt landet och tåget ut mot kusten.


Den här ställplatsen besökte vi i nov -11 om det kan du läsa här.
Camper Park Huerta de Murcia http://www.camperparkhuertademurcia.com/
N38 00 26 W001 02 37
Vägen in är lite skymd och smal.


Kompisen hade bokat plats och tur var det för många bilar fick vända då det var fullt. Som vanligt fick vi 1 kg citroner när vi checkat in. Ställplatsen ligger mitt i en citronlund.


Vi har citronbuskar alldeles in till bilen, och på buskarna finns både blommor och frukter samtidigt. En ljuvlig doft har blommorna, liknar vår kaprifol när den blommar i Augusti.




Vädret idag växlande och en temperatur på ca 22gr


torsdag 28 mars 2013

Internet och Datorkrångel vi kör vidare


Vi har nu åkt vidare från La Azohia mot Cartagena upp i bland bergen igen.


 I Cartagena passade vi på att tömma toan. Här är våren på gång med grönskande träd.



Färden gick sedan vidare mot Los Alcazares där vi hittade en bra fc =fricamping N37 45 44 W000 49 46. Här har vi stått tidigare då det var marknad alldeles intill, och det är promenadavstånd till stranden.


  Promenerade gjorde vi på em, ner till stranden där vi såg en massa vindsurfare i vattnet. De hade bra fart i vinden, för det blåste rejält.


Det ser ut som om husen i bakgrunden står ute i vattnet, men det är den långsmala tarmen La Manga, som gör sa att det bildas en liten "insjö"


På stranden lekte barnen, det märks att de är påsklovs lediga även här.


På kvällen fick vi se en fin måne som Ingemar fångade på bild.


Vi har haft en massa krångel med internet, men det verkar som om det är fler som haft det. Nu hade jag turen på morgonen att det fungerade en stund. 

Önskar alla en riktigt GLAD PÅSK


tisdag 26 mars 2013

Nya däck och vi fortsätter mot La Azohia

Nu var dagen D=däcksbyte inne klockan närmade sig 10.00 och ingen hade ringt, så vi åkte upp mot däcksfirman i Vera. Vi möter en massa cyklister ute på träning.



När vi kommer dit så har inga däck kommit, men han trodde de skulle komma vid 12-tiden. OK då åker vi och kollar China affären, som vi sett på dit vägen. Det var nog den största China affär vi varit in i, men den likande mer ett lager och det var ingen bra ordning i hyllorna, lite småplock köpte vi ändå. Fortsatte sedan ner mot stranden och tänkte ta en fika. Vi hann inte hitta någon plats innan telefonen ringde och vi fick åka tillbaka.
Efter ca 45 min var alla däcken på och vi var 726€ ca 6170 kr fattigare. 


Nu var frågan ....vart skulle vi åka? Vi börjar med att åka kustvägen mot Aguilas.


Den ringlar sig fram och vi ser många fina utsiktsplatser.


Ingemar glömde att svänga av runt själva staden, så vi kör rakt igenom ända fram till hamnen. I den här stan har vi varit flera gånger så den behöver inte få något besök den här gången.


Vi kör vidare en liten väg som heter RM D14,
 jag hade hört att det skulle finnas en fricamping även på den sidan av Aguilas. Vi hittar den Calabardina N37 25 50 W001 31 39 nu stannar vi inte där för vi vill komma lite längre., 
Nu har vi siktat in oss på stranden i Calnegre. Första biten är plattlandskap men sedan ska vi snirkla oss upp på högre höjder.


Vi får fin utsikt mot Cabo Cope som inte är en ö utan en utskjutande udde.


Som mest är vi uppe på 390m/öh och vägen går som en orm fram efter bergskanten. Sedan vänder det och går nedför igen. Utsikten är magnifik.





Alla ljusa partier (ser nästan ut som is) är växthus i plast och mest tomatodlingar. 


Vi åker ut till Calnegre strand där vi stått tidigare. Vi åker förbi 3 st ställplatser för husbilar, men den vi hade tänkt oss var stoppad med staketpålar, alltså far vi vidare mot Mazarron. Nu siktade vi in oss på La Azohia där vi hade hört att det skulle finnas en plats.
Jaha hur ska man tolka det här??


Vi gör som de andra och kör upp och hittar en plats i solen. Jag tror att Polisen har lite överseende med att det står en massa husbilar under vintern, men till våren och sommaren är det säkert inte tillåtet. Vi har i alla fall en fin utsikt mot havet. N37 33 51 W001 10 25




Ingemar tog en promenad ner mot stranden strax innan solen gick ned.


I morgon far vi vidare mot Cartagena där vi ska tömma och fylla vatten. Ett besök på Carrefour ska det också bli, jag måste kolla hur mycket internet jag har kvar. Sedan bär det av upp mot Murcia och våra kompisar. J





måndag 25 mars 2013

I väntan på nya däck


Vi lämnar den fina ställplatsen Acvera N37 14 55 W 01 51 15. Visst var här fint och den här månaden var det tydligen både gratis wifi, el och tvätt, men det såg vi först senare på dagen när vi fick en reklamlapp om campingen nere vid stranden. 





Vi ville ner mot vattnet och fortsatte mot Villaricos och en fricamping där.


Många roliga bilar har man sett både här och i Marocko men den här tar nog priset. Vilken nationalitet den hade missade vi, men så mysigt att ha både bastun och badtunnan med. J


Och får man gäster så kan man ju ha en liten gäststuga på släp.


Jag hade ingen lust att stå vid spisen idag och det finns en restaurang alldeles intill, så vi gick dit och åt en maffig måltid 2 stora stekta skivor kottlettrad, pommes frites och en stor skål med sallad till det en flaska rött vin, allt för 35 € inkl dricks.


Ordentligt mätta tog vi en promenad på stranden, det blåste ordentligt som det gjort nästan varje dag i år.


Vi kom förbi en svensk Rapido och då blir man ju nyfiken. Vi stegade fram och knackade på. Det tog inte lång stund innan vi upptäckte att vi hade träffats för 2 år sedan utanför Lysekil och alltså kände till varandra. Vi blev inbjudna på ett glas vin. Tack för den trevliga samvaron Marta och Arne.


Vi övernattade och vaggades till sömns av blåsten.
Vaknade tidigt idag för att åka upp till Vera och däcksfirman. Han hade 2 däck hemma, men skulle beställa 2 st till och skulle ringa när däcken kommit, antingen i dag eller i morgon. Vi passade på att handla och hämta lite kontanter, sedan körde vi ner till stranden i Villaricos. Ingen har ringt idag så vi övernattar här igen och hoppas att han ska ringa i morgon fm.
Vädret har på em varit lite blåsigt, men det har varit varma vindar, så det blev en stund i solen.



lördag 23 mars 2013

Från Agua Amarga mot Vera


Så här stod vi i natt. På morgonen när Ingemar gick med soporna fick han se att det stod 2 skyltar med förbud mot husbilar J
Det förklarade varför inga andra vågade ställa sig där, men vi hade fått tillstånd av Policia lokal att det var ok, och de hade åkt förbi utan att säga något till oss. Vi sov gott hela natten. J


Vi körde vidare mot Carboneras här är fortfarande folktomt på stränderna, ja det är ju förstås inget vidare solbadarväder precis.


Hotell tycker jag det finns massor av men tydligen räcker de inte till, för här byggs det nytt, och egen liten strand får man.


Vägen går i spiral uppåt och vi kan se hur andra bilar segar sig upp. Ser ni husbilen där i mitten lite till vänster? .


 Vägen slår nästan knut på sig själv.


Ibland känns det som vi är på väg mot fel håll, då vägen går runt bergs-kanten  Vägbyggarna har varit duktiga. J


Att bygga så här på toppen av ett berg kan ju vara ok för utsiktens skull, men fy vad långt ner till stranden och vilken jobbig väg upp.


Trots det eviga regnandet i vinter så är flodbäddarna torra och utnyttjas som väg, kanske en genväg ibland.


Vi möter ett stort antal Porsche-bilar antagligen en träff någon stans, men även motorcyklarna har haft samma tanke. Det är våren som är på gång!!


Trehjuliga mc är inte så ofta vi sett men här kom de i lång rad.


Vi fortsatte mot Mojacar och här efter kusten har alla hotell slagit sig ner för det är en enda lång strandpromenad i flera km. Vi hade sett något om en stpl i Garrucha och åkte dit, men naturligtvis var det fel på koordinaterna. Vi hittade en parkering vid hamnen, där stod redan tre hb så det passade bra med en fika. Vår granne var väldigt lång och för att stilla nyfikenheten, hade han satt dit hur lång bilen var 9.40m. 


Som vanligt tog Ingemar en runda runt bilen och se… det var förbjudet att stå här….men vem bryr sig. J


En fin båthamn fanns där i alla fall.


Vi behövde tömma våran toa igen….vad den blir full fort!! Vi visste att i Veras omgivningar skulle det finnas en stpl, koordinater hade jag och slog in dessa. GPSen tog oss runt Vera och in på betalvägen mot Cartagena…..ok bara för att vi ska hitta dit då. Någon avfart till stpl fanns inte, trots att vi såg flaggan på GPSen. Vi fortsatte runt mot Vera och kom in från NO vid Lidl och där får vi se skylten om tömn. Följde skyltningen flera km och kom till ett tennisbane-område och där fanns även ställplatsen. När vi kollade kartan så stämde koordinaterna, men vår GPS kunde inte hitta vägen då den inte fanns med på kartan.


Den här ställplatsen är ganska ny, asfalterade platser i flera etager. Tvättmöjligheter finns och gratis wifi. Priset 7€ utan el. Flera tennisbanor inom området. Ta sikte på Lidl i Vera om ni ska hit, följ sedan skyltarna. Indalo Parkcamper Vera N37 15 37 W001 51 12 www.acvera.com
Vi var inte ensamma om att köra fel och hamna på motorvägen.


Roligt byggda hus i närheten av ställplatsen.


Flaskborstbusken i full blom.


Som vanligt blev det en stund i solen, ja nu var den förstås lite skymd av molndis, men en stund senare så kom den fram och det var +21gr.


Ställplatsen ligger högt och det är en fin utsikt runt om.



Vi åkte förbi en stor däcksfirma som sålde Michelin, dit ska vi på måndag och kolla priser och hur lång tid de ska ha på sig för att få hem däcken. Till dess fricampar vi i Villaricos nära havet, synd bara att det ska bli så blåsigt, men man kanske kan sitta i lä någonstans. J
Vi fortätter att njuta av sol och försommarvärmen.