måndag 25 november 2013

Regn och åter regn


Vaknade i natt av regnet på taket, det hörs väl i en husbil. När vi skulle köra från vår parkering på gatan upptäcker vi att GPSen hade lurat in oss helt i onödan på smågatorna. Vi kom från höger och blir visade in i stan/byn, in på så smala gator att vi var tvungna att dra in backspeglarna för att komma fram. Fick till slut vända, annars hade vi inte kommit runt i den lilla rondellen. 
Och på morgonen visade det sig att hade vi kört några hundra meter till så hade vi kunnat komma in på rätt gata på en gång, både närmare och bättre väg.  


Fortsatte mot kusten och en ställplats för att få lite el.
Regn hela vägen. Kom fram till Gale och stpl, men där var fullt.
Fortsätter mot stpl i Albufeira. Böta vägar och lite folk ute.


Från det här hållet har vi inte kommit tidigare. Husen nere i dalen ligger, som en utslagen påse, med färgglada karameller.


Något vi har lagt märke till mer och mer är alla dessa rondeller, som finns överallt och de är alltid så fint utsmyckade, antingen båtar, figurer, fontäner eller så har fantasin fått vara med.


Här i Albufeira på Parque da Palmeiras stpl fanns det plats.
Det blev en kväll i husbilen vid datorn, under tiden fortsatte regnet.
Idag blev det inte så många mil ca 8-10 mil.
På kartan här nere kan man se vår resa i Portugals södra del om man följer den blå linjen.





2 kommentarer:

  1. Jobbigt med allt regn! Kommer ihåg hur det brukar smattra på husbilstaket-lite mysigt också. Här tre gr + och sol. Tjockt med folk på Rååvägen igår bland tomtar, sagofigurer, lottstånd, tomtetåg mm.Kram

    SvaraRadera
  2. Sightseeing kallas det för.......tänk vad ni får se mycket tack vare fru (eller herr) GPS's misstag :)

    SvaraRadera