söndag 3 november 2013

Från Annycy till Santa Pola

Det har gått några dagar sen sista inlägget och det beror på både storhelgen som varit,och att det varit svårt få tag på mer internet. Här nere följer en fortsättning.


30/10-13  

Vi fortsätter söder ut mot Valence, eftersom vi startar så sent som kl 13.00 så blir det inte så lång dagsetapp. Rondeller är oftast mer utsmyckade här nere än hemma i Sverige. Den här fågeln var fin, tyvärr så glömmer man fort namnen på byarna men den stod mellan Annecy – Aix les Bains.


Lac du Bourget ser vi bara som hastigast när vi far förbi.


När man närmar sig motorvägar så kan det ibland vara trixigt att hitta rätt avfart. På ett ställe höll vi högerfilen men rätt som det var så var vi på väg åt fel håll och motorväg närmade sig. Turligt nog så fanns en avfart strax innan och vi kunde vända runt för att åka åt rätt håll igen, men det blev någon halvmil extra.


Ibland blir det stopp, som här då de höll på att lägga om vägen och göra ny körbana, men det är inte ofta vi träffat på vägarbeten.


Vi närmar oss Valence och nu blir det lite gratis motorväg runt stan. Det börjar också bli dags att leta efter en nattparkering.  I Loriol du Drôme hittar vi en stor parkering med gott om platser. GPS N44 45 09,7 E004 49 07
Vaknar vid tolvtiden på natten av en bilmotor och senare någon som slår i dörrar, öppnar luckor och stänger, ett förfärligt oväsen, som pågår i 30 min innan det blir lugnt och vi kan somna om. När vi vaknar och tittar ut står en husbil ca 1m från vår. På andra sidan står 2 personbilar. Det finns hur mycket Vi plats som helst på parkeringen, så man undrar ju varför han var tvungen att parkera så nära. Och det där med hänsyn till andra, det visste han nog inte vad det var.


Vi äter vår frukost och kommer sedan iväg redan vid 8.45 tidigt för att vara vi. :)
Åker förbi ett kärnkraftverk med fin målning på ena skorstenen.


Broar passerar vi lite då och då.


Under hela dagen har vi varit in på flera Carrefour för att försöka få påfyllning på vårt kort från Orange, men kammat noll hela tiden. Nu siktade vi på Carrefour i Narbonne, där visste vi att det fanns en stor affär. Inne på varuhuset fanns Orange men inte kunde de ladda vårt internet, de hänvisade in till centrum, men hur lätt är det att hitta en parkering för en 7,5 m lång husbil. Vi valde att åka till en ställplats för natten. 
Narbonne Plage har vi legat på flera gånger, men den var nu stängd och stora stenar blockerade infarten. Närmast var Gruisson, där hade vi aldrig stått tidigare, så nu for vi dit. Stor strand, men ställplatsen hade krympt och på tömningsplatsen fanns inget vatten och man kunde inte komma dit med bil. Där emot blev vi ca 25 bilar på grusplanen. GPS N43 05 46 E003 06 38


En härlig sandstrand men vi ska längre söder ut.




Vi sov i alla fall lugnt under natten och vaknade till sol och +10gr. Idag fortsätter vi mot den Spanska sidan.

31/10 - 2/11 Gruisson -  Blanes


Från Gruisson for vi mot Blanes där det finns en stpl mitt i stan.
Vi har inte sett många olyckor, men här hade något hänt.


Nu är det vägar vi känner igen och vi far mot gränsen och Perthus.


I Perthus är det trångt som vanligt, bilarna står med ca 10 cm mellan,
 hur de kommer ut utan att tuscha i någon av de andra bilarna kan man ju undra.


Vi stannar till på en parkering för husbilar och tar en kort promenad.
Inte hade vi tänkt köpa något men ett nytt rostfritt stekfat för paella, med lock blev det. Nu känns det att vi kommit till värmen + 21 gr.
Vi fortsätter mot Blanes och när vi kommer till stpl så ser vi att de har asfalterat hela grusplanen och målat parkeringsplatser, handikapp-platser samt gångvägar jättefint! Det är gratis att stå här mellan oktober och 15 juni, vid sommartid kostar det 10€/dygn. 


Boulspelarna var i full gång.


Lördag morgon, vi tar en promenad in till strandpromenaden, massor med folk i farten.
Det visade sig att det var öppet i affärerna och det var grönsaksmarknad.
Vi hittar en Movistar butik och fyller på mitt gamla kort, nu äntligen ska vi väl få ett internet :)
Men NEJ vad jag blev besviken, det gick inte att komma in på nätet....vad är det nu som krånglar? Jag har alltid, tycks det, otur med internet :(
Orkar inte bekymra mig mer nu får det vänta till på måndag.
Vi far vidare på blandade gratis motorvägar och N340 mot Tarragona och Platja Llarga, där vi hoppas få en plats för natten.

3/11 Styr mot Santa Pola. Vi kom iväg 9.15 så idag blev det en lång körning.
Även nu på både gratis motorvägar och N340. 
Kända utsikter, nu känns det nästan som att komma hem.


 Vi hade tagit flera bilder men så händer det som inte ska hända....
jag ska ta bort en bild och råkar radera alla :(

Framme i Santa Pola och ställplatsen kl 15.30, och har avverkat 455km.
Vi tyckte det var varmt i bilen och har kört med fönstren öppna.
Att det var ungefär samma temperatur ute som inne blev en överraskning.
28.7 inne och 28.6 ute, som sedan gick ned med solen till behagliga +21gr kl 18.00


Vi han med en stund i solen innan det var dags att få i sig lite mat.
Det blir inte så mycket matlagning när vi åker så långt. 
Det blir heller ingen massa rökstopp som tidigare. :)


I morgon ska vi ner till centrum en sväng och se om det är marknad, Ingemar behöver fler shorts. Och jag ska söka upp en Moviestar butik och klaga på varför jag inte kan få in mitt internet. Nu ska vi ägna oss åt att läsa tidningarna på nätet och en massa bloggar som vi inte hunnit med tidigare. Här är det gratis wifi...jippii!!!

  

9 kommentarer:

  1. Låter underbart att vara framme i den sköna värmen efter en lång resa !!
    Nu kan ni ta det lugnare och njuta av Solen och lugna dagar.

    Ha det gott/Kram

    SvaraRadera
  2. Det vore fantastiskt bra om det hade funnits möjligheter att blåsa upp en liten del av den värmen till oss här uppe i norr.

    SvaraRadera
  3. Vi rullar så sakta men kommer så småningom!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Det ser härligt ut att sitta ute i värmen och solen! Här hemma regnar det , men det väl göra det efter den goda sommaren!Ha de gott i värmen pst det börjar gå bättre för HV!

    SvaraRadera
  5. Varför kör du inte med Masmovil?
    /Torgny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dom hade stängt hela helgen och det var något problem med den i våras.

      Radera
  6. Hej på Er,

    Nu har vi kommit till Kambodja, och det är som att komma till Marocko skall ni veta. Vi känner oss som hemma. Fina hotell ligger vi på och fina restauranger, men utanför är det mycket likt Marocko. Mer kommer på bloggen.

    Kram vi saknar er, ni skulle vara med........

    SvaraRadera
  7. oj, det där med att olyckligtvis radera alla har hänt mig med, men numera har jag investerat i 32gb kort så här raderas ingenting förrän korten är importerade till datorn.........bara ett litet tips :)

    SvaraRadera
  8. Fin resa ni gör ner till värmen, är inte ett dugg avis på er hahaha
    Skrattar när jag läste om bilen som parkerade såå nära, det var kanske en italienare hahaha. Vi hade ju även den erfarenheten i somras, om du minns jag skrev om det, då vi var tvungna att stänga fönstret för att han skulle kunna öppna sin dörr!
    Trist att bilderna försvann, det känns surt när man råkar göra så. Jag köra över allt till datorn/usb minne varje dag och rensar sedan därifrån.
    Hoppas ni får ordning på internet. Köper man en grej vill man att det ska fungera, förstår din irritation. Vi hade lite strul i Italien, när inte butiken kunde reda upp det, började jag själv rota runt i datorns inställningar och Sim Salabim fungerade det!
    Njut och ha det bra
    Kram

    SvaraRadera