söndag 5 maj 2013

50 + 30 = 80 = Kalas

Just det... kalas var det och vi packade det nödvändigaste i husbilen och for iväg lite söder ut, inte långt bara ca 6 mil, men det är skönt att slippa åka hem efter en fest, bara gå ut och lägga sig i bilen.. Alltid lika roligt och spännande också att träffa nya människor äta gott och ha trevligt.
På vägen dit fick vi syn på ett par tranor som gick och betade.


Och lite längre fram 5 rådjur, de var lite långt bort så jag fick zooma in bilden lite, där av den dåliga kvaliteten på bilden. Det är andra gången som vi ser så många Rådjur på fälten.


Vi var framme ca 10 minuter före utsatt tid, så vi var nästan först.


Gårdsplanen fylldes sedan snabbt med fler festdeltagare och gratulanter, Frank Ingemars son, serverade välkomstdrinkar, tyvärr lite väl kyligt då blåsten tilltog så här på kvällen. 


Det var Ingemars sonhustru, som hade fyllt 50 år, och hennes dotter som fyllde 30 år. Deras respektive makar fixade festen. Jag lyckades fånga Ingemar, med våra två söner, på bild det är inte ofta man får möjlighet till det.


Så var det dags att hitta sin bordskavaljer/dam och bänka sig vid placeringskorten. Det var Frank som hade fixat maten till 80 personer, en underbart god köttgryta med tillbehör. Såsen var en 10 poängare och det var tårtan också, som vi fick till kaffet. Tilläggas bör att han är inte kock till yrket så det var ingen dålig prestation att laga mat till så många och dessutom jättegod.



Efter maten underhöll de oss med karaoke musik och det var barnbarnen med kompisar, som framförde de kända låtarna. Alla jätteduktiga.



Men även deltagarna på festen fick prova på att sjunga.


Vi fick vänta ett tag innan födelsedagsfirarna vågade ta ton, här bjussade Marie med dottern Emma på fin sång.


Marie och Emma fick sedan hjälp av mormor Lena och Emmas dotter Bella, dvs fyra generationer sjöng tillsammans för oss.


Vad är en fest utan en rolig lek. Frank fick ihop en samling frivilliga, som under hans ledning framförde olika rörelser, mest överraskade blev de när de hade kommit ner till golvet på knä och Frank ställer en fråga, då han får svaret nej slår han näven i en tallrik med vatten och alla deltagarna blev ned skvätta. Blött men roligt och överraskande :)


Presenter hör till ett födelsedagskalas, så även här.


Resten av kvällen blev det dans. Våra söner är duktiga bugg-dansare-lärare och nu fick barnbarnen lära sig bugga. Fullfart på golvet fram till kl 02 då vi gamla gick till vår husbil och de övriga åkte hem. 
Ett mycket trevligt 80 års kalas.
Vi var ensamma om att övernatta på parkeringen, de flesta bodde i närheten. 
Inte bekymrade det oss, när vi hade en så här fin utsikt när vi åt frukost. 


På vägen hem fick vi syn på, inte bara en älg....


......utan två stycken. 
De stod kvar en stund och studerade oss, lika mycket som vi studerade dem, innan de försvann in i skogen.


Resten av dagen blev en slappar dag vid TV och dator.
Ha de gott!



2 kommentarer:

  1. Då jag inte hade tid att fota något själv under kvällen, tackar jag för den fina sammanfattningen. :)

    SvaraRadera
  2. Verkar att ha varit en underbar fest och en livad tillställning. Bara det att man orkar inte vara uppe så sent på nätterna längre, då är man helt slut flera dagar efteråt. Men kul är det och dessutom att träffa nästan hela släkten på en gång är också kul. Vi har haft det fullt upp här hemma och har fått lägga dator och Padda åt sidan ett tag. Känns inte riktigt bra att vi inte hunnit med att kommentera ens de käraste vännernas bloggar. Hur bär du dig åt för att hinna med allt. Delar du upp dig själv på natten och kör som två på förmiddagen? Skämt åsido, min ork är inte den bästa just nu med all pollen och grönska. Men det är så skönt att det äntligen är varmt och här har allt slagit ut sista helgen. Klart näsan rinner i takt med det gröna. Sköt om er och stora kramar från oss. 3 M

    SvaraRadera