söndag 12 augusti 2012

Teatern Frufällan

Ja hit upp åkte vi till Äskhults by, och en åker som tillfälligt får tjäna som parkering. 



Här skulle vi på kvällen gå på utomhusteater. Det var teatergruppen EBBE som ger Frufällan.  


Backen till utomhus-scenen går brant uppför och det kändes i benen.


Väl uppe möttes vi av tidsenligt klädda aktörer, som tog emot våra biljetter.
Frufällan handlar om kvinnans frigörelse på 20-talet.


Bänkarna började fyllas på och nästan alla platser var sålda. Vi hade med oss fleeströjor, jackor och extra filtar mot nattens eventuella kyla. Pjäsen skulle pågå från 20.00 till 23.00 med en paus i mitten.


EBBE står för Engagerade ByBors Ensamble och nog var alla bybor engagerade antingen med att spela amatörteater, sy kläder, snickra, i musiken, kaffeförsäljningen.... ja listan kan göras lång, alla verkade vara med någonstans.



Även barnen var med, och de var riktigt duktiga.




Vi hade tur med vädret, då inget skydd mot ev regn fanns.


Eftersom solen gick ned och det började mörkna, så tändes det facklor runt om oss.


Det var en mycket trevlig upplevelse att gå på utomhus-teater och när den var slut så stod alla aktörer utmed den mörka vägen och lyste upp den med sina facklor. Riktigt magiskt och mysigt.


Med sådana här engagemang så knyts banden inom byarna ihop och så roligt dom verkar ha på sina träffar och repeditioner. På det här sättet hålls våra byar och mindre samhällen levande, fler borde ta efter. En eloge till dem.

3 kommentarer:

  1. Det där måste varit en verkligt trevlig upplevelse... tack för att jag fick följa med :) Läste lite om Äskhults by och det ser ut att vara värt ett besök... antecknar :)
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  2. Så fantastiskt och att sådant här lever kvar. Det är väldigt roligt. Erfarenheterna annars idag är stt ingen har tid. Minns när våra barn var små, man engagerade sig i allt och massor. Nu har idrottsföreningen svårt att få funktionärer när de ordnar en fotbollscup. Alla människor är så upptagna nu för tiden. Då blir man glad när man hör något sånt här, med ett så här stort engagement som verkligen håller ihop en by. Får nog åka och titta på det vid tillfälle. Vi är för dåliga på att hålla reda på sånt här. Ska bli bättre. Men kul att få vara med. Kram 3 M

    SvaraRadera
  3. Hejsan. Var roligt att du uppskattade det. Vi kommer faktiskt spela Frufällan under 2013 också om du har vägarna förbi
    //Martin (Eller Anders, linhandlaren från staterna)

    SvaraRadera