fredag 6 juli 2012

Varma kvällar

De senaste dagarna har det varit soligt och varmt. Ja faktiskt så varmt att vi har ätit både frukost, lunch och middag ute. Påminner lite om hur det var på -90 talet, då vi faktiskt hade många varma och sköna sommardagar.
Och månen klev upp över skogen som en stor apelsin och visade upp sin "månbrygga".



På tal om bryggor, så har vi inte fått i våra bryggor ännu. När vi kom hem från vår vintervistelse så var det ganska lågt vatten och vi tänkte att om ett par veckor kan vi sätta i bryggorna. Icke sa Nicke....regnet satte stopp för våra planer, och vattnenivån steg så högt att det behövdes stövlar för att ta sig till flotten. Så sjönk nivån igen och vi plockade fram bryggorna.....för att bara komma hem efter midsommar och konstatera att det åter igen var omöjligt att sätta ut några bryggor. Undras NÄR vi ska få i dem, de behövs för att sätta fast både båten och flotten vid. 
I väntan på att vattnet ska sjunka, tog vi en tur till stugan för att hämta hem vårt Partytält, som behövs nästa lördag. Vi hade läst på nätet att man hade hittat kantareller så nu gjorde vi som vi brukar....tar bilen till hjälp :)
Och visst hittade vi skogens guld 1 1/2 L små knubbiga gula hattar, massor av dem dessutom som ska få växa till sig (om ingen annan hinner före).


Det blev smörstekta kantareller till pannbiffen....jättegott!!
Och i morse vaknade vi till mulet väder, fram på dagen en rejäl skur, så nu behöver vi inte vattna potatislandet eller rabatterna.
Värmen och regnet bådar gott för en bra svampsäsong, och i markerna blommar lingonen för fullt. 
Nu har största delen av Sverige semester. Ha det gott alla.


6 kommentarer:

  1. Vilken lycka att hitta kantareller!

    SvaraRadera
  2. Hej, talade med en kompis i Göteborg och hon sa också att hon hade varit ute och plockat svamp, så det kan bli svampstuvning även i år. Själva sitter vi bland kartonger och annan "bråte". Förstår inte att två personer kan ha så mycket prylar och grejer. Vi har varit ute i två år i husbilen och klarat oss bra med det vi har i bilen. Förstår ingenting...................Kram

    SvaraRadera
  3. Oj, oj vad ni har mycket på G. Men visst är det härligt att hitta de första kantarellerna. Det är alltid väldigt speciellt. Men här nere är det mycket sämre med gula kantareller. Framförallt de som kommer redan nu. Däremot har vi gott om trattisar på hösten. Men nu vill vi inte tänka på hösten, när det är som allra finast. Efter att ha varit hemma ett par dagar för att fixa lite, med gräs och dammtussar är vi återigen ute på Öland och har idag hit varierat väder. Kom ett par skurar och mullrar lite över havet. Men vi har haft en underbar kväll och tycker livet är lagom skönt. Sköt om er och ha det så bra! Kram 3 M

    SvaraRadera
  4. Visst är det härligt med de första kantarellerna :) men jag längtar efter att det ska komma lite annat... som karljohan och sillkremlor mm...
    Trots att det regnat en del, så är det väldigt torrt i skogen - törs knappt säga det, men jag vill ha mer regn... bara bonden får in sitt hö alltså :)

    SvaraRadera
  5. Vilken fin måne....svampen ska vi inte tala om för då blir jag så avundsjuk. Är det något jag saknar från Sverige så är det svampen, eller att plocka den kanske är mera rätt.
    Hälsa ungdomarna och gratulera. Jag förstår att tältet ska va till bröllopet.

    SvaraRadera
  6. Skönt att ni fått varma kvällar nu och kantareller det är supergott. Vi har haft värme på till och från i bobilen i fyra dagar nu. Vi blev nästan chockade av att se på yr.no, att det skall regna och vara kallt en hel vecka till här i Normandie. Mvh Matts & Birgitta in France

    SvaraRadera