måndag 18 juni 2012

Snart bär det iväg igen......

....på midsommarresa med husbilen.  Först lite firande av att man börjar bli till åren. Egentligen är det väl inget att fira....att man börjar bli gammal, men man får trösta sig med att man känner sig ung i sinnet.  Den förste som kom var givetvis broder Mikael, med rosor i handen och en go kram. Efter lite kaffe och tårta åkte den kära bandspelaren fram och vi fick lyssna på en del barnsagor och visor.



Sedan droppade de in en efter en med blommor och små presenter. Tårta hade jag fixat innan, med jordgubbar och grädde. Något soligt väder, som Klart.se först lovat, blev det inte. I stället började det regna ordentligt, men
som tur var kom vår egen lille solstråle Liam och lyste upp det hela.


I morgon ska husbilen packas för en veckas semester. Midsommar ska firas med andra husbils-kompisar i Dalarna. Tyvärr så får visst inte Sverige något vidare midsommarväder, men vem hade väntat sig det. Det blir till att packa in långbyxor och varma tröjor i stället för sommarklänningar shorts och badkläder.
Visst blir man lite längtansfull till Spanien och dess sol och värme men än är det minst 3 månader kvar till nästa långresa. 



9 kommentarer:

  1. Grattis på födelsedagen! Ja inte är det så himla kul att fylla år längre, men det är ju kul med besök av nära och kära och gott med tårta :) En riktig raring lille Liam - glad och go!
    Midsommarvädret blir väl som det brukar, men sen, sen kommer sommaren - det brukar vara så i alla fall...
    Vi blir hemma över midsommar men sen hoppas vi kunna komma iväg, åtminstone för en vecka och det är ju inte illa det heller :)
    Ha det gott och ha en trevlig midsommar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi får verkligen hoppas att sommaren kommer i Juli Sveriges semestermånad nr 1. Tur att barnbarnen kommer och lyser upp tillvaron emellanåt. Trevlig midsommar på er också.

      Radera
  2. Då får jag o frugan säga "Grattis" då på födelsedan,det är väl ingen ålder på er än,och åker man husbil då håller man sig ung länge :)
    Ni är så välkomna upp till vårt underbara län,vi skall göra allt för
    och locka fram solen till midsommaren !!!
    Vi laddar oxå för och fira midsommar i husbilen,skall bli skönt
    med ledighet nu o ut och koppla av o njuta av sommaren.
    Ha det gott på er resa så kanske vi syns.........

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, visst håller man sig ung när man är ute och reser, man vill ju hinna med så mycket som möjligt, nu när man är på väg neråt på andra sidan trappstegen :-) (Mitt sätt att se på livet).
      I Dalarna har vi inte stannat så många gånger, mest åkt igenom, så det ska bli roligt att fira midsommar där. Glad midsommar önskar jag er.

      Radera
  3. Vi har ibland blivit lite motfalls, när det gäller stora helger. Även om vi tycker midsommar är det mest underbara och genuint svenska vi har och med oftast väldigt fint omkring oss i naturen. Vad vi menar är det här stora som skall var hela tiden kring helger. Allt haussas upp och Tv-reklam, tidningar mm. vräker ner över oss och erbjuder allt vi skall handla. Nej, de blir en lite enklare midsommar, men med definitivt sill och potatis, jordgubbstårta förstås. Blir nog en "lille en" som de säger i Danmark, till sillen, så klart. Njuta ska vi, den saken är klar! Grattis i efterskott, till den av er som fyllde och naturligtvis stor kram. Ha en riktigt skön midsommar önskar vi er! Kram 3 M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska jag vara riktigt ärlig så är jag inte heller så mycket för stora fester/firande. Det var annat när man var barn/ungdom. Och i minnet så var det oftast både varmt och soligt vid den tiden, nu mera kyligt och regn, åtminstone de sista 15 åren. Det var kanske annat också när man arbetade, då tog man tillvara på alla ledigheter, nu är vi "lediga" när vi känner för det :-)
      Trevlig helg önskar vi er.

      Radera
  4. Grattis. Ha en bra dag med nära och kära. Passar väl på att önska trevlig midsommar också!

    SvaraRadera
  5. Hoppas väderprognosen har fel!! Vore trist med en regnig midsommar.
    Vi firar midsommar här hemma då äldsta dotran ville fira med kompisar och maken som är ordförande i Ålands caravanklubb känner att han vill vara med och fira midsommar på klubbcampingen. Det blri säkert helt ok i år igen.
    Men efter den 4 juli då lillstrumpan har en stor dansuppvisning så åker vi väl iväg på en en veckas tur med husbilen - om det blir Dalarna, Öland eller nåt helt annat vet jag inte. Vi fick revidera vår tidigare plan då tiden inte räcker ioch med dansuppvisningen, stortösas festival mm och sen kommer mitt jobb.... semestern tar för fort slut.!!! Hoppas ni hittar många guldkorn där i Dalarna som ni kan delge oss! :-)) Trevlig midsommar.

    SvaraRadera
  6. Grattis glömde jag säga!!! :-)

    SvaraRadera