lördag 2 juni 2012

Nytt hallgolv

I några veckor har vi hållit på att fixa nya golv i hallen och nu börjar det bli färdigt. Ska jag vara ärlig är det nog maken som fixat det mesta....men jag har varit med och bestämt färgen på golven :-)


Först började vi med entrén, klinkers köptes hem och Ingemar fixade jobbet att lägga dit dem.



Så fint det blev och skönt att slippa den tråkiga plastmattan.


Flera gånger var vi till Borås, och även på de ställen här i stan, för att hitta ett golv. Det är det här med att välja vad för färg vi ville ha och om det skulle vara ljust eller mörkare och om det skulle vara klick golv eller parkett, var inte lätt. Vi enades om att klickgolv skulle duga, sen var det det här med färgen . 
Vi ville ha ett relativt ljust golv. I Borås hittade vi till slut det vi ville ha.
Nu skulle den gamla heltäckande mattan bort. Underarbete blev det, för det skikt av skumgummi som satt på undersidan lossnade från mattan och satt kvar på golvet. En spackelspade kom bra till pass för att skrapa golvet rent. Sen skulle golvet in.


Så var det klart och listerna tillbaka på sina platser. 


Nya gång mattor hade jag redan köpt.


Nu fattas någon form av klädhållare och soffan ska målas om.
Ett hus måste renoveras emellan åt, och känslan när det är klart och man är nöjd är bara så härlig. 


7 kommentarer:

  1. Snyggt blev det och ljusare, roligt när man får sånt här klart. har mina små ideer här hemma om småfix men det får vi ta i höst tycker min gubbe som oxå står för allt fix jag hittar på ;)

    Såg den fina balklänningen du sytt, enkel och mycket vacker.

    Skön helg!

    SvaraRadera
  2. Så fint det blev! Bra med en händig man :)
    Och du är ju också väldigt händig... såg den vackra balklänningen du sytt - jättesnygg!
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  3. Så bra det blev, ni har hunnit med mycket sen' sist, snyggt blev det oxå.........bra jobbat, du servade väl Ingemar kan jag tro......Sofie i sin nya balklänning var jättefin........kram

    SvaraRadera
  4. Maggan! Vi skall vara glada att vi har en sådan fin hantverkare som Ingemar!
    Tänk om han satt vid symaskinen o du var Mattläggare.
    Hls från anonyma Urt. Men K då. Nej, inte idag.

    SvaraRadera
  5. Helt otroligt vad duktiga ni är! Nästan så man blir lite avis.Det blev ju jättefint. Har satt några luktärtor dag, så får vi se om det blir något. Så var vi ute och promenerade, cyklade, tittade på fotboll och letade reda på några cachar så jag tycker det var duktigt gjort också. Första riktiga utedagen på nästan hela veckan. Skönt var det och nyttigt. Nu får ni ledigt ett tag, för ni varitt så himla duktiga. Var rädda om er, när kommer ni neråt? Kramar 3 M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vare dåligt väder, så fick vi hallen gjord. Hade det varit varmt och soligt så hade vi nog varit i trädgården och grejat. Ja vi ska nog ta några dagar ledigt efter nästa fredag, då är det studenten, sen är det fritt till den 14 då jag ska till tandläkaren igen, så kanske det kan bli en tur åt Öland och ostkusten.

      Radera
  6. VAd ni har fixat och gjort fint. Nu får ni vara nöjda och njuta en stund!

    SvaraRadera