fredag 13 januari 2012

Vi kör mot Alcazares

Natten på gatan i Torrevieja var lugn. Vi hörde inte ens när sopbilen kom och tömde soptunnorna, vilket gjorde att vi sov till halv tio. Ja jag skäms inte att tala om det, vi har fått fula ovanor här nere....men vad gör det.....vi är pensionärer och kan unna oss sovmornar när vi vill :-)
Idag hade vi tänkt oss att åka till Los Alcazares där våra vänner bor. Åkte några mil söder ut och tog sedan av mot San Pedro de Pinatar för att få se lite andra ställen. De här rondellerna är lite annat än de som finns hemma.


Det går en landtunga ut mot Las Salinas och det finns saltsjöar med rikt fågelliv även här. Även här finns gångbroar i trä som är lätta att ta sig fram på.





Vi fortsatte en bit ut på landtungan och där fanns en parkering, som också användes av husbilsåkarna. N 37° 49´3,5 W 00°45´37,2 ingen service men soptunnor fanns.


Vi fortsatte ut mot hamnen och där låg givetvis massor av stora segelbåtar.


Tyvärr så finns ingen bro mellan La Manga och fastlandet på den norra sidan, så det var bara att vända och åka tillbaka.
Att motionera sin hund kan man göra på många sett, den här tjejen använde sig av rullskridskor....undrar om hon sett Ceasars hundprogram?


Om man nu inte kan komma över på norrsidan, så såg vi i allafall La Manga från fastlandet när vi fortsatte mot Los Alcazares. Längst ut vid de höga husen har vi friparkerat tidigare.

´

Julen plockas nu bort men en del julprydnader har fått hänga kvar lite till.


Kom fram till våra kompisar på Serena Golf vid tvåtiden, ingen dålig utsikt de har från sin balkong.


Vi blev bjudna på Pilpil en stark räkrätt med bröd. Något recept fanns inte men det var jättegott.


En trevlig kväll med goa kompisar. Ingemar kunde som vanligt sitta på balkongen för att röka ...... det var ca +12°


Vädret idag har varit blandat med sol och lite moln, som varmast runt +17°


 

2 kommentarer:

  1. Och varför skulle det vara en ful ovana att ta sovmorgon;) här tas det låååånga sovmorgnar när jag är ledig, kanske lite väl långa ibland.....men det är så skönt.

    Bara för att göra dig lite avis så får jag finbesök imorgon kväll, kommer bara att sitta ióch gosa med min minsta gosunge Casper snart 5 månader:)

    Skön helg på er.

    SvaraRadera
  2. Glömde vid förra kommentaren att du fått nått av mig.
    http://husbilslivet.wordpress.com/2012/01/13/award/

    SvaraRadera