söndag 6 november 2011

Ställplats i Barcelona

Regn hela natten som smattrade mot husbilstaket. Idag lämnade vi Blanes utan att ha kunnat cykla runt och tittat på stan, det får bli en annan gång då vädergudarna visar sig från en bättre sida. Det var fortfarande regn i luften då vi fortsatte efter kusten med Barcelona som mål.

Det blåste bra från havet och vi hade järnvägen mellan oss.
 

Trots att det är höst även här så blommar Hibiskusen, inte i kruka utan uppåt väggen.



Framme vid stpl i Barcelona N41 25 01 E03 07 02 kl 15.00, som i år kostar 30€ inkl el (i våras 19€) så nu står vi nästan mitt i stan.


Vi hade planerat att åka med turbussar i morgon, men de har visst slutat gå för vintern, så nu blir det spårvagn in till centrum ca 5 km.
Ser på spansk TV att det har varit hemska översvämningar i många städer, även i Italien. En av de 5 byarna i Cinque Terre, Vernazza, har man visst bara kunnat nå med båt, vatten och lera har stängt av både vägar och järnvägen och det bara några dagar efter det vi varit där. Tur att vi lämnade Italien och åkte mot Spanien.
Kvällen slutade med ett parti Sequense som jag och Ingemar vann.
Endast +14 gr i morse, solen mötte oss i Barcelona och tempen steg till +16gr.

9 kommentarer:

  1. Tråkigt med vädret. Hoppas ni får varmare och mer sol längtr fram. Hittills låter det som att er resa varit ganska dyr? Förra resan verkade nästan gratis i gämförelse. Då..gratis ställplatser och nu 30 euro. Men ni verkar i alla fall fått en bra solbränna hittills :-) Måste vara kul att ha resekompisar också! Med ulla blir det väl aldrig tråkigt, hehe, hon är ju en alltid glad och trevlig människa som håller stämningen på topp :-) Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Hoppas ni får bättre väder snart, men ni får nog dra er ännu mer söder ut. Här hemma har nyheterna bara nämnt om Genova, som också har drabbats av regn o översvämmningar de sista dagarna, ingenting om Chinque Terre! Om nu inte jag har missat det förståss!
    Det dröjer nog innan vi får någon snö o lika glad för det är jag, kanske är Jakob gladare ha ha ha Jag håller på att uppdaterar våran resa med bilder osv då får man lite tillbaka av semesterkänslan och så följer vi er på eran resa.
    Hoppas ni hittar solen o värmen snart.
    Natti Natti

    SvaraRadera
  3. Ganska roligt Ingemar för på sista bilden vid en snabb blick kan det uppfattas som du bar cyklarna på din axel. Ha de bra vänner och kör utan BLYFOT!
    Hls Kurt.

    SvaraRadera
  4. Va häftigt och stå så centralt i Barcelona, det har vi inte vågat oss på ännu. Ha en bra fortsatt resa!

    SvaraRadera
  5. Maggan och Ingemar !
    Jag refererar till Anders och Birgittas kommentar - "det har vi inte vågat oss på ännu" - många vi talat med har varnat oss för att åka i närheten av Barcelona (och även Lyon i Frankrike) och det mot bakgrund av de ungdomsgäng som gör sina försök att vinka in husbilarna intill vägkanten (även utefter motorvägarna) för att därefter försöka sig på ett vägrån.
    Har någon av er råkat ut för något liknande eller är det i huvudsak skrönor eller enstaka företeelser ???
    Gerd och Bosse i Södertälje.

    SvaraRadera
  6. Låter som om ni inte har så vidare väder men då kan det ju å andra sidan bara bli bättre! Ha det gott/Anette

    SvaraRadera
  7. Gerd o Bosse, det hade vi inte heller vågat om det inte var för att våra kompisar gjorde det i våras och det gick bra. Kan rekomendera rundtursbussarna mer kommer i nästa inlägg.

    SvaraRadera
  8. Ni får gärna ändra tillbaka storleken på bilderna så jag får upp dem i helskärm och så att det går att klicka på dem för förstorning. Se upp för banditerna också. Idag har jag varit och dansat på stenbock. Formen sitter i hyfsat bra faktiskt :-)

    SvaraRadera
  9. Så bra att stå centralt i Barcelona. Där finns det massor att titta på!!

    SvaraRadera