torsdag 3 november 2011

Vi fortsätter mot Spanien

Onsdag den 2 nov.

Vaknade av alla bilar som började komma in på parkeringen där vi stod.  Klockan 9 körde Ingemar bilen runt staketet till Fiat-verkstaden.

Det låg en affär,  som var en blandning av bokhandel och panduro, precis där vi hade vår nattparkering och den fick besök av oss. Där fanns allt man behövde för att göra egna kort, måla på saker eller på kläder, stämplar givetvis böcker i alla former det går inte att räkna upp allt.



Vid halv elva var bilen färdig och vi 545€ fattigare, men med bromsar som fungerar. Fortatte nu mot Spanska gränsen och Figueres inställt på Berit. Vi åkte kustvägen från Perpignan mot Cap Cerbére, som är gränsen mellan Frankrike och Spanien. Vägen är ordentligt krokig och klättrar i sick-sack upp för bergväggen, men det är så vacker väg så jag kan rekommendera den. Vägen är i bra skick och har beläggning och två körbanor.


Cap Cebére



Vi fortsatte sedan mot Figueres där kompisarna skulle byta gasolflaskor. Här är vägen spikrak i motsats till vad vi åkte strax innan.



Vi hade glömt att här i Spanien är det stängt mitt på dagen och det öppnade inte förrän kl 17. Under tiden skulle vi leta efter en Vodafone butik. På Carrefour brukar det finnas, men inte den butiken som ligger strax utanför Figueres. Vi snurrade runt i Roses men inte fanns något öppet där heller. Vi körde runt med våra bilar i innerstan, trångt och besvärligt. Vi hade fått tips om att det skulle ligga en Vodafone där, men även här blev det en nitlott.
Nu började det bli mörkt och vi behövde en nattplats och lite mat i magen, så vi ställde in Berit på Fortia  N 42 13 52 E 3 1 25 en ställplats ur Bord Atlas. Den kan ni stryka ur BA den finns inte, för vi hamnade långt ute på landet på gropiga grusvägar, som till slut gick till en åker. Antagligen är det fel koordinater i BA.
Vi kunde vända och i mörkret letade vi oss ut på vägen igen och fortsatte mot Castello, där det skulle finnas någon form av parkering. Vi hittade den och det är på  en väg invid fotbollsplanen och här står vi nu över natten N 42 15 46,3 E 003 06 24,4. Under kvällen hade de fotbollsträning på planen.



Varmt i kväll + 22 gr när klockan var 21.30, under dagen var det soligt, men väldigt blåsigt.

1 kommentar:

  1. Kul att höra ifrån er.
    Låter sååå skönt men mindre roligt med bromsproblemen.
    Ha dé gott.

    SvaraRadera