måndag 7 november 2011

Barcelona från en dubbeldäckare

Ingen klocka på ringning, gjorde att vi nästan försov oss. Vi skulle åka med spårvagnen T4 grön linje alldeles utanför stpl, vid 9 tiden. Vi hade fått veta att vi skulle köpa en biljett med 10 klipp för 8.25€ det skulle räcka för oss alla fyra för att ta oss t/r till centrum och den kända Ramblan. Inga problem med spårvagnen T4, vi klev av vid Glòries för att byta till L1 röd, som visade sig vara Metron. Även den klarade vi av och kom fram till Catalunya det stora torg där rundtursbussarna avgick ifrån. Som pensionärer fick vi lite rabatt, för heldag 2 p 36€. Nu kunde vi kliva på och av var vi ville under hela dagen.


Första turen tog ca 2 timmar, vi gick av vid den stora katedralen Sagrada Familia (ungefär halva turen)som de fortfarande håller på att bygga på. 




Efter en baugette (med skinka) och två spriteburkar för 10€ var vi klara för avfärd igen.


Nu fick vi se många fantastiska byggnadverk




Tyvärr så går det inte alltid så bra att fota från en buss även om det är en tvåvånings.
Ramblan var nästa avstigning, nu var det dags för en promenad.


Här finns många "statyer" i vanliga fall men vi träffade bara på 3 st här är 2 av dem.

 


Den här figuren satt alldeles stilla, helt otroligt att de kan hålla masken och inte röra en min, tänk att sitta så i flera timmar.


 Nu var det dags för ett besök i saluhallen, massor av frukt, godis, kött fisk ja allt vad man önskar sig, men ganska dyrt tyckte jag. Det blev bara 2 askar med frukt för 3€, gott som efterrätt.


Vi passade på att äta lite på en ute-servering, det blev lite friterad bläckfisk Calamares med bröd. Sen var det dags att gå på nästa buss och ännu mer konst och byggnadsverk , här är det Word Trade Center med en linbana till en utsiktspunkt. 


Det var inte lätt att hinna fota från bussen, det gällde att vara snabb med kameran och då kan det bli lite träd som hamnar fel.


Vi hade hörlurar med engelskt tal, men inte kommer jag ihåg alla namnen på de byggnader vi ser.


Något som vi aldrig sett så många av förr är dessa mopeder eller vesper, det stod överallt i mängder, men jag kan förstå att det är enklare att komma fram med en moppe eller cykel. 



Vid femtiden var vi tillbaka vid torget, jag var ganska trött, inte av att ha promenerat utan av blåsten på bussen, man sitter ju med öppet tak och det blåste en hel del, men nu med massor av bilder på näthinnan inte i kameran :-) 
Vi kan verkligen rekomendera den här rundturen med buss, det är så bra att gå av och på där man själv vill, men en dag är egentligen alldeles för lite i en så här stor stad.


Vi stannar den här natten också på stpl. Visst var vi lite oroliga för ficktjuvar men vi lämnade allt i husbilen och hade bara med oss pengar och kamera, det är nog lite lugnare vid den här årstiden kanske.
Tiggare fanns det gått om och de tre tanterna (tiggare)vid fontänen blev visiterade av polisen. I morgon åker vi vidare söder ut.


4 kommentarer:

  1. Du är ju så duktig att fota Maggan, kul att se med dina ögon vad ni får vara med om. Och trädet gjorde bilden 3 dimentionell och mycket intressantare än om den varit utan träd!

    SvaraRadera
  2. Fina bilder från Barcelona och många imponerande byggnader. Har aldrig varit där, men hört mycket positivt. Det får bli i framtiden...

    SvaraRadera
  3. Vi har inte heller varit i Barcelona men hört mkt bra om staden från vänner som besökt den. Visst är det bra med en Hopp av o på buss, man får en bra överblick av allt, för att kunna plocka ut gobitarna man vill se mer av senare. Fina bilder.

    SvaraRadera
  4. Jag minns de där statyerna från när jag var i Barcelona 1996! Det var troligt att de kan vara så stilla och lika statyer under så lång tid. Slottet eller vad det tornspirande byggverket nu är, tycks aldrig bli klart. Intressant arkitektur och historia bakom den!

    SvaraRadera