onsdag 9 februari 2011

Punta Paloma

Att vakna, titta ut och ha den här utsikten ....är inte helt fel. Mellan havet och oss har det bildats en liten insjö, men det går att gå runt den för att komma ner till havsvattnet. Vindsurfarnas paradis...ja det startas tidigt på morgonen och under dagen kom det fler och fler som testade eller utövade den här sporten, mycket trevligt att titta på. Vi tog en promenad ut på sanddynerna och här kan man se var vi står med våra bilar. Det fanns även här en hel del snäckor .....och inte kan man låta bli att plocka med sig några. När jag skulle skölja av all sand....då kom det en stor våg och slog in över mina skor....bara att plocka av sig och gå ner i vattnet....som faktiskt var ganska skönt.
Vi tog sen en promenad över andra sidan vägen och där blommade ginsten för fullt. Vi som köper en kvist, att sätta i tulpanerna till påsk, för dyra pengar, dom här skulle man ha hemma i trädgården. Här var det inte frågan om några små buskar utan hela träd.... i massor. En annan blomma som jag inte vet namnet på finns överallt här, ser ut som en lökväxt, jag har tagit frön så det blir till att experimentera när vi kommer hem. Dt här var också en rolig växt. Den här vägen såg nästan ut som dom Norska vägarna.....Ingemars fasa :) Kaktusar i alla storlekar. På vår vandring gick vi förbi några små bondgårdar och nog verkar deras stängsel väldigt primitivt....men gör säkert nytta. Kom tillbaka till vår "ställplats" och fick syn på den här bilen, han har säkert varit i Afrika. Polisen kör runt här både dagar och nätter....men säger inget. En farbror kom och ville ha 1€ i p-avgift/dygn. Punta Paloma N 36° 4´9,8 W5° 41´27,4 med en härlig sandstrand och vindsurfing. I morse var det bara +5° men nu har det stigit till +19,3° och lite vind, med andra ord en skön dag.

6 kommentarer:

  1. Det här ser ut som den finaste platsen so far, vet ni att frukterna som Ingemar tittar på på kaktusen, dom är goda, skala dom först bara så att inga taggar är kvar.

    SvaraRadera
  2. Afodill (Dödslilja), heter den. Vi har den också i massor. Mycket vackert. De gamla grekerna trodde den växte på ängarna i dödsriket.

    SvaraRadera
  3. Betalade du något för parkeringen? Frågas?




    Frågar Anonyme Kurt

    SvaraRadera
  4. Anita, vi har inte testat på att plocka dom ännu, kanske nästa gång.
    Anna; Kul att få ett namn på den, vi har sett massor av den och undrat.
    Kurt: Ja vi betalade och såg glada ut :) .

    SvaraRadera
  5. Det verkar vara en kanonplats, och vilka fina bilder. Vi ser att även vädret visar sig från sin bästa sida, va härligt!

    SvaraRadera
  6. Fina bilder på en härlig omgivning. Kul med olika växter. Ha dé fortsatt bra!

    SvaraRadera