lördag 18 december 2010

Malaga - Marbella

I morse tog gasolen slut, men det ska väl inte vara något problem ...tänkte vi. Vi kör till en Repsolmack...hmm....vi kör till ytterligare 3 mackar...samma nekande besked....de har bara butangas och vi vill ha propan. Ja vad göra? Hittade en uppgift om att det skulle finnas ett ställe i Malaga där vi kunde fylla gas. Men... nej, samma besked där. Nu började Ingemars mage tala om att det var dags för mat. Dessutom har vi för första gången på 2 månader fått världens oväder, det regnar och åskar och blixtrar men är +15° ute, så det känns inte kallt. Men först måste jag lägga in en bild där vi stog i går. Vi tycker vi har hyfsat stor bil (lagom för oss) men vi kände oss ganska så liten med dessa tyskar runt omkring oss. Vi står på planen vid hamnen i Almerimar, det kostade 7,75€ för att stå där och ville man ha toalett mm fick man betala extra. Vi hade tur kvällen innan som körde in (grinden var öppen) där toaletter/dusch fanns, körde där ifrån samtidigt med en annan bil, gratis.

Vi gick en promenad runt i Almerimar men där var väldigt dött, bara en massa cafféer, pizzabutiker och barer. I går sken solen och vi kunde se snön på Sierra Nevada, riktigt vackert väder. I morse började det regna så smått och inte skulle det bli bättre under dagen heller. Här odlar man överallt trappstegsvis när naturen inte är plan.

Och nu står vi här i Marbella, ja så långt skulle vi ju inte åka förrän nästa vecka....men vad gör man när gasolen tagit slut och vi ville ha tag på mer...och regnet bara öser ner....jo vi tog in på en camping. Och nu kan Ingemar äntligen få se på TV och jag vara inne på datorn, kolla alla mail, facebook och bloggar. Det har varit skralt på den delen, när vårt batteri tar slut så fort , jag har bara kunnat lägga in det nödvändigaste, laddat har vi gjort när vi kör. Nu ska vi försöka fundera ut vad vi ska kolla upp först, vi har fått lite tips, för något är det som är fel, trots att alla säger att batteriet laddar. Skam den som ger sig....nu hoppas vi vädergubbarna i alla fall ska vara med oss framöver. Har idag sett bilder hemifrån....och är glad att vi slipper all den snön. Det blev potatismos(riktigt) med ugnsbakad "falukorv" ja så nära falukorv man nu kan komma här nere och grönsaker. Jättegott tyckte Ingemar.

2 kommentarer:

  1. Vem har sagt att livet ska vara lätt!? :-) Åtminstone har ni mycket jobb att fördriva dagarna med när varken gasol batterier eller internet samarbetar.
    Dom där tyska RV:s ser ut som dom gör här.....men vilka åbäken att köra runt med på krokiga Europavägar.

    SvaraRadera
  2. Tack för att vi får följa med på er resa i "vått och torrt"!Vi sänder varma tankar att gasolproblemet skall lösas snart. Här snöar det nästan dagen i ända dock inte så ymnigt.Ca 3 minus. Igår blev julgranen klädd med hjälp av Filippa.Ovanligt tidigt i detta huset men mysigt.Kram fr Margareth o Sven

    SvaraRadera