måndag 6 december 2010

6 December Konstitutionsdagen Spaniens nationaldag

I dag firas Spaniens nationaldag och det märktes för det var fullt med flanerande spanjorer vid strandpromenaden. Och idag skulle invigningen av "krubban" ske. "Krubban" är ett Betlehem i miniatyr, denna står utanför kyrkan som också har en nordisk julgran nedfraktad från Sverige (tror jag det var). Men innan vi kom fram till kyrkan så mötte vi det här tåget med massor av barn och andra konstiga figurer. Vid kyrkan spelade säckpipeorkestern och några damer dansade till musiken. Här nedan kan ni se några bilder från "Krubban" (ordet har jag hittat på då jag inte vet vad dom kallade skapelsen). Vi började känna av hungern och gick till den "Bar" som vi besökt tidigare, där dom pratar svenska. Det blev kebab och varma mackor, jättegott. På hemvägen fick vi syn på den här målningen....hela gatan blåmålad med segelbåtar mm. Även fiskarna fanns med liksom sjöstjärnor och sandstranden. På kvällen åkte vi till "vår"chinarestaurang och åt, förra gången fick vi en flaska vin med oss hem, den här gången fick vi presenter....halsband till alla fem damerna och Ingemar fick ett annat halssmycke. Vädret idag +21gr och sol.

4 kommentarer:

  1. Häftiga figurer och fin "krubba". Er chinarestaurang verkar inte så illa den heller. Här hemma får vi hålla till godo med vår egen hemmarestaurang men imorgon och i övermorgon blir det till att äta julbord ute.

    SvaraRadera
  2. Måsta vara kul att se lite jippon. Det är de ju bra på i andra länder. Oj vad ni äter ute ofta. Måste vara billigt där kan jag tro.

    SvaraRadera
  3. Vad kul att få vara med på andra länders traditioner.

    SvaraRadera
  4. Vädret verkar ju ok. och ni ser ut att njuta fullt ut. Man blir bara såå sugen att åka ned till Spanien igen. Lite regn får man ta ibland också.

    Håkan 1324

    SvaraRadera