onsdag 10 november 2010

Nu kör vi mot Benidorm

Vi har nog aldrig kännt oss så ensamma som på den här campingen, men trygga ändå då grinden var låst. Då var vi på rull igen, vi kom inte långt, då vi märker att en röd lampa lyster och vid kontroll i instruktionsboken var det för lite kylvatten. Kändes skönt att det inte var värre. När vi stog där på macken fick jag se ett skamfilat hus som fick mig att tänka på High Chaparall.Vi fortsatte mot Cullera där vi skulle försöka få tag på en bank för det var ebb i plånboken. Ingemar har lärt av spanjorerna hur man parkerar när det inte finns plats och för en husbil finns det aldrig P-plats, här är det småbilar som gäller. Det gjorde han nu och under tiden sökte jag bankomat. Sen var det dags att leta rätt på Lidl...kaffet var slut...tyvärr fick vi inte tag på rätt sort, men kaffe blev det...och naturligtvis lite annat också. Förstår inte att det alltid blir mer än man tänkt från början. Vi far förbi massor av apelsin /clementin odlingar och jag blir så sugen på att få smaka en. Ser också den engelska hb med bilen på släp, som vi såg för några veckor sedan.Inte alls dumt att ha en liten minibil på släp...när man inte har garage att ha den i. Att vi befinner oss i tjufäktarnas land påminner det här konstverket om. Nu åker vi mot Dénia och Xábia den sista vägen väldigt slingrig och på sina ställen brant. Vägen är så krogig och smal och när vi kommer upp på höjden har vi en fantastisk utsikt...men det finns ingen p-ficka någonstans, så det är bara att fortsätta. Inne i småstäderna kan det bli trångt och när det är rött kan det se ut så här...bilen kom från en tvärgata, hade aldrig gått hemma men här är man tålmodig och släpper förbi den andra bilen. På väg mot Calp kan man se den här toppen Penyal d´lfac , vi körde aldrig ner dit utan fortsatte mot Benidorm. Vyerna man ser är otroligt vackra och nu närmar vi oss den camping vi lagt in. Här på camping Almafra får vi äntligen andvändning för våra campingchecker. Som vanligt när vi kör så blir det lite si och så med maten, men nu var vi framme vid fyratiden och kunde laga till middagen i tid. Vad sägs om den här menyn? Förrätt pepparkakor med mögelost och vitt vin, huvudrätt spagetti med köttfärssås och sallad, efterrätt glass.

6 kommentarer:

  1. Hej Vänner! Känner igen Ferdinand som står på BERGET. Han har stått där i många år.

    SvaraRadera
  2. Oj, vad tyckte Ingemar om dom branterna? Och så undrar jag hur Ingemar löser parkeringen.......som spanjorerna???? Knuffar han undan dom bilar som är ivägen med sin husbil.....för så gör dom i Frankrike :-)

    SvaraRadera
  3. Kul att ni kommit till Benidorm, där trivdes vi, få se vad ni tycker om staden.
    Ha det bra

    SvaraRadera
  4. Anita, han ställer sig bredvid en annan bil och sätter på varningsblinkers, även om det är ett körfält, bara så att andra kan passera.

    SvaraRadera
  5. Många fina vyer ni delar med er av. Jag är verkligen nyfiken på Spanien. Ju mer jag följer på husbilssidorna, ju mer sugen blir jag.
    Dessutom rann snålvattnet till, när jag läste er meny.

    SvaraRadera
  6. Hej där ute!
    Vi uppskattar er reseskildring, vi känner ju igen de flesta platser ni besökt. Det är härligt där nere i södra europa, trivsamt att resa där.Just nu sitter vi hemma i Sverige och småfryser och längtar förstås söderut igen.
    Ha en trevlig resa!
    Mhcs 1324 Rigmor & Håkan

    SvaraRadera