måndag 1 november 2010

Marknad i Blanes

Idag när vi vaknade sken ingen sol och det var bara +11°. Efter dusch, frukost och de vanliga bestyren på morgonen, skulle vi gå till apoteket för att hämta en salva vi beställt. Som tur är kan dom lite engelska för min spanska är ju inte på topp efter 35 år men den börjar vakna till liv, Ingemar testar mig på spanska ord :) Promenaden dit är ca 2,5 km och när vi kom dit så var det marknadsstånd i minst 0,5 km. Där ni ser pilen står vi med husbilen. Det är en bit att gå. Eftersom det är helgdag så är alla spanjorer lediga och det märks, för det var trångt mellan stånden. Alla pappor är i lekparken eller vid stranden med sina barn och under tiden går mammorna bland stånden och handlar. Visst finns det palmer här Tomas, här i en park där vi satte oss en stund för att vila ryggen. Ingemar roade sig med att zooma in de fantastiska villorna som klättrade upp för berget, man kan undra hur dom kan bygga på det sättet. En fantastisk utsikt har dom i alla fall. På den här kullen längst upp ligger villan.Ingemar kollade klockan för att se hur lång tid det tog för oss att i rask takt gå tillbaka....22 min. Då var vi hungriga så jag gjorde lite soppa och smörgås. Så här långt har vi åkt och det är 2783 km inklusive ett antal felkörningar. I morgon blir det ytterligare ca 300 km (om någon undrar varför jag skriver i km , så är det för att översättningen för våra vänner i Stuttgart blir i miljoner) då vi siktar på Peniscola.

5 kommentarer:

  1. Intressant att följa er blogg o resan söderut,nog är det väl skönt att lämna detta kalla norden o komma hemåt till våren när solen börjar att återvända till dessa bredgrader !!!!

    SvaraRadera
  2. Jättefina bilder! Villan var en fin byggnad. De som bor där har nog det gott ställt :) Här är det också mulet och NÄSTAN 11 grader dagtid...altså i princip samma väder hihi, Men vi lär inte få det varmare förrän i vår ändå. Ska ni så långt söder ut i spanien man kan komma eller stannar ni en bit upp på östra sidan?

    SvaraRadera
  3. Thomas o Annica längtar till varmare land.....

    SvaraRadera
  4. Vi hade 29 grader idag och ska få runt 32-33 i morgon.....ungdomarna gillar det.

    SvaraRadera