lördag 31 mars 2012

Köer från Füssen

I morse var det full fart på parkeringen och till Linbana. Bussar kom och släppte av åk-sugna skidåkare. Parkeringen fylldes snabbt.


En del vill bära sina skidor själv....undras om det blir en ny utförsåkare av den lilla tjejen?


När vi kom igår såg vi att något hade hänt med sjön....nästan allt vatten var borta och grävmaskiner gick på kanterna och fixade med något.




Så här såg det ut i höstas.


Vid 10 tiden var vi klara för avfärd mot Füssen våren har börjat komma även här, men det ligger mycket snö kvar på sidorna, vägarna är som tur är torra och fina.



Och finns det något vackrare en snöklädda alper i solsken.



Vi åker förbi ett slott som jag tyvärr missade namnet på men det såg stängt ut.



Strax efter det vi börjat åka så började också köerna av bilar, som antingen var på väg mot Italien eller för skidåkning. Vi möter massor av Tyska bilar/husbilar.


Att vatten kan vara så grönt.... i en sjö på så hög höjd, Fernsteinsee är det.


Köerna fortsatte ända fram till Füssen ca 40 km.


Vädret idag har varit soligt och +17 gr men i em började det regna. Nu står vi på ställplatsen i Füssen och här finns WiFi....men otroligt långsamt är det, kanske för att stpl är fullbelagd.
Har försökt kolla in vädret i Påsk, men det ser ganska dåligt ut i hela Tyskland, runt 5-8gr och regn på sina ställen även en hel del blåst. 



fredag 30 mars 2012

Del 2 Vi kör mot gränsen.

Vid tre-tiden var vi klara för nytt resmål. Den här gången skulle vi nattparkera på ganska hög höjd, Resia nära gränsen till Österrike. Vi har tänkt oss åka samma väg tillbaka, som när vi i höstas åkte in i Italien, alltså vägen över Fernpass mot Füssen. Fortfarande varmt ute och ljumma vindar, men vi har sett på YR.no att det kommer ner kyligare väder över Italien nästa vecka. Vi får väl börja vänja oss vid sämre väder.


Redan efter någon mil börjar bergen komma, nu har vi lämnat låglandet helt.



Våren har kommit även här, fruktträden blommar och träden lyser ljusgröna.


Vi kör mot Trento och sedan vidare mot Bolsano, men har valt bort betalvägen.


När vi stannade och åt såg vi de här bollarna i träden, någon som vet vad det är?


Vi åker förbi massor av vin-odlingar


På flera ställen ser vi att de vattnar, kan det vara så att de väntar kalla nätter eller så behövs det bevattning.


 Nu ser vi snö på alptopparna och när vi kommer fram till parkeringen vid Linbanan i Resia N46°49´17 E010°30´37 kommer pistmaskinen ner från backen, skidor kan man nog åka högre upp. Här står vi gratis, tillsammans med ca 10  tyska husbilar, troligen på väg ner till Italien för att fira Påsken, 


Det viner utanför och vi är på 1500m/öh det är bara +3° lite annat mot de +25° vi hade idag på em.  I morgon far vi mot Tyskland och när jag har tillgång till internet nästa gång vet jag inte. 





Del 1 Vandringen till "slottet" i Marostica

I går kväll var det så varmt ute +26 gr, så vi tog en promenad in till centrum, som låg bara 200 m från vår parkering. En mysig liten stad. Här skyltas med  schackspel och chokladägg





Tyvärr så var torget under renovering så vi kunde inte ta några kort där, men vi hittade en toalett och där ett handfat i sten. Lägg märke till hur kallt och  varmt vatten reglerats med pedalerna under handfatet.


"Slottet" i kvällsbelysning.


Vid halv elva var vi klara för dagens utmaning...vandringen upp till resterna av "slottet" på höjden i Marostica. På kartan kan ni se den gröna sick-sack vägen vi ska ta oss upp för.


Stenbelagd och brant var det.


Vila behövde vi flera gånger.


Vackra blommor växte överallt, det här är en Iris tror jag.


Det var varmt och vi hade tagit på oss lite för varma kläder, men vem hade räknat med +25 gr på fm.


Vatten fanns men då var vi nästan uppe.



Utsikten var jättefin, men vi rekommenderar inte, att gå den här leden upp om man har ont i sina ben, det var väldigt påfrestande för vader och knän.


Porten in var pampig och det kändes skönt att vara uppe.



Utsikten hade varit jättefin om det inte varit soldis.


Det fanns inte mycket kvar av "slottet" men en restaurang om man var hungrig. Vi hade med eget fika, som vi passade på att njuta av här uppe.


Ner valde vi att gå vägen och den var minst lika brant och kurvig, men med slät asfalt. Det tog oss 45 min upp, fikarast och sedan ner tog det oss  också 45 min, sammanlagt 2 timmar för den här promenaden.


Nu har vi fått motion så det räcker för ett tag. Tyvärr så har jag fått problem med mina tänder igen, bryggan håller på att lossna, tur att vi är på väg mot Sverige även om det dröjer innan vi är hemma, jag får väl leva på mos och soppor så jag slipper tugga.
Nu styr vi mot Österrike och Resia och fortfarande varmt, mer om det i del 2.



torsdag 29 mars 2012

Marostica med ringmur.

Vi tog det lugnt på fm termometern visade + 11° som sedan snabbt steg till +20° Vid tolv-tiden var vi klara för att åka först till Lidl för påfyllning av kyl och barskåp. Landskapet är ganska platt och tråkigt så jag stickar i stället för att ta kort. Ingemar hittar en parkering för rök och fikastopp. Just när vi sitter där och äter blir vi omringade av polisbilar.



Det visade sig att det var inte oss det gällde, utan de stoppade lastbilarna för att kolla deras körschema.


Nu fortsatte vi mot förbi Treviso och mot Bassano de Grappa, lite sv om den staden ligger en ort som heter Marostica.


I Marostica skulle det finnas en parkering där vi kanske kunde stå för natten.


Här står vi nu N45°44´38 E011°39´06 och här finns vatten och tömning och det är gratis. Det är en Camperclub Marostica som har fixat allt.

Här finns också en ringmur med 2 slott ett högt upp och ett nere i stan.


Söker man på Marostica, får man veta att det spelas schack, med mänskliga pjäser, varje jämt år andra veckan i september. 
Detta spel kommer från mitten av 1400 talet då 2 riddare blev kära i samma flicka och skulle duellera om henne. Det gillade inte slottsherren, han ville inte se blod flyta, så han bestämde att de två skulle spela schack den som vann skulle få flickan, men förloraren gick inte lottlös, han skulle få hennes lillasyster. Det skulle vara musik och dans och stadens invånare skulle vara åskådare.

Mer om det här får ni veta i morgon då vi ska försöka ta oss upp till det översta slottet, som ni ser på bilden.
Värmen idag kan vi inte klaga på, det har varit den varmaste hitills +26° och det när klockan är 18.00


onsdag 28 mars 2012

På cykeltur

Soligt idag också och det ser lovande ut med + 21gr. Vi tog en cykeltur på 15km. På de här gatorna är det på sommaren fullt med butiker med kläder och en massa annat, massor av folk och trångt. Idag ganska lugnt och bara enstaka butiker öppna.


Inte ens på restaurangerna fanns det folk.


Planteringarna har i alla fall fått lite nya blommor, men lökarna var inte riktigt utslagna än.



Efter så där 6 km åkte vi ut till stranden. Det låg lite folk och solade men de var lätträknade.
Stranden är åtskilliga km lång man ser ingen ände på den.


Många hotell är fortfarande stängda.


I morgon börjar vi nog återfärden mot Sverige, de har lovat snö över Füssen (den väg vi ska ta) på lördag, så vi ska försöka åka över på fredag innan kylan kommer.
Tyvärr så kommer det nästa vecka bli dåligt väder i hela Tyskland, men sitter man i bilen så gör det ju inte så mycket.

Måste göra ett tillägg, här är det plant så jag har inte behövt använda elen på cykeln.

tisdag 27 mars 2012

Slöardag i Lido de Jesolo

I dag har vi inget program, bara lite sånt som måste göras ibland....som att tvätta. Det har vi inte gjort på nästan 3 veckor.


Det blev 2 maskiner (på 8 kg) för 10€, kändes skönt att få allt rent. Det var en bit att gå till tvättmaskinen, för den låg på den nyare stpl, som har samma ägare, Campeggio Bosco Pineto.
Städning av bilen tog inte lång stund och efter det satte /lade vi oss i solen. Ingemar ville försöka få bort sin bonnabränna på baksidan av benen.


Eftermiddagen ägnades åt stranden, där var det full fart. En ny strandpromenad höll på att anläggas.


Det hindrade inte mig från att leta lite snäckor och kolla vattentempen, det var +16,5 gr. Efter att ha gått i vattnet en stund var det riktigt skönt.


Dumpers och andra maskiner gjorde djupa spår i sanden, så att ligga vid vattnet är inget att tänka på, alldeles för mycket av arbetsplats.


Tillbaka till stpl/camp. och en stund till i solen. Se vilken fin samling av snäckor det blev den här gången, de flesta tycks gå i svart.


En varm och skön dag +21° och nästan ingen vind.